31. mail ja 1. juunil toimub Tartus Genialistide Klubis kahepäevane minifestival Puhas Kräu Summer Jam, kus astuvad live’ide ja DJ-settidega üles kaasaegse popi saadikud San Hani & Metabora, The Kitchen Brothers, Endamisi Salamisi, Ines (varem tuntud kui Flumen) jpt.

Ines. Foto: press

Minifestival leiab aset kolmel laval ning lisaks põhisündmusele toimub reede öösel ka järelpidu, pakkudes pidulistele võimalust tantsida hiliste hommikutundideni. Teiste seas astub järelpeol üles Nikolajev.

Laupäeval avatakse õu juba varakult ning lisaks muusikaprogrammile pakutakse süüa ja viiakse läbi erinevaid kogukonnategevusi. Kokku on tänaseks välja kuulutatud 25 artisti ning mitmed on veel lisandumas.

Puhas Kräu on kolme Tartu noore (Karl-Markus Mütt, Jakob Vares ja Karol Henrik Vana) algatatud peoprojekt, mis on nüüdseks toimunud kuuel korral nii Tartus Genialistide Klubis ja Kivi Baaris kui ka Tallinnas nüüdseks suletud noorteklubis demoClub. 

„Kahjuks lähevad meie elud kõik eri suundades – kes välismaale, kes kaitseväkke, seega tõenäoliselt jääb see kräu meie viimaseks ning lubame, et tuleb seni kõige suurem ja võimsam, nii kvaliteedis kui ka skaalas,” sõnas korraldaja Karl-Markus Mütt. 

„Puhas Kräu on olnud osa uue kooli Tartu reivikultuuri taaselustamisest, mille kasvu on Genialistide Klubis olnud ääretult tore ja inspireeriv näha,” lisas Genialistide Klubi programmijuht Jaan Kroon.

Üritus Facebookis