Kes mäletab veel aprillis Tallinna külastanud Florian Kupferi väsimatut power-kütet Ulmes, peaks kirjutama enda plaanidesse 19. detsembril Protestis toimuva ДИМА, kus astub üles sellesama New Yorgis tegutseva plaadifirma L.I.E.S. hoolealune Terekke. Talle sekundeerivad laiviga Kask ning plaadimuusikaga Kersten Kõrge ja ДИМА.

Terekke. Pressifoto

Terekke. Pressifoto

L.I.E.S.-i ehk Long Island Electric Systemsi (Xosar, Legowelt) asutaja Ron Morelli kirjeldab 2011. aasta suvel oma EPga „Damn” avalikkuse ette kerkinud Terekket kui vaikset tormi, milles leidub kohutavalt palju peidetud jõudu.

Leibeli kõige enigmaatilisemaks artistiks ristitud Terekke ei lindista oma lugusid arvutisse, vaid kassettmakile, millest tulenevad ka tema house’i ja ambient’i pärusmaale kalduvale loomingule iseloomulikud sahinad ning summutatud vokaalid, justkui oleks tegemist Vene kosmosejaamast pärinevate lindistustega. Tema värskeimal, augustis ilmunud EPl kohtab nii külma kõlaga teknoradasid, üllatavalt sooja house’i kui eespool mainitud kosmosetolmu, mille põhjal võib kindel olla, et oodata on üsna intensiivselt ja mitmekesiselt kulgevat õhtupoolikut.

Vabandame, et meie lehenumbri uudisesse peo kohta sai rutakalt kirja väärinfo, mille kohaselt astub peol live’iga üles Ajukaja.

Peo leht Facebookis.