Suvi on aeg, kui liigsed jõupingutused on ilmselgelt liiast, ja seega on sobilik toituda küll lihtsalt, aga siiski aristokraatlikult. Oluline on märgata peenemaid maitsenüansse ja käia pillavalt ümber maitsetaimedega, mida on nüüd peenral ja turul laialt saada. Maria Aderi toidudisainistuudio jagab näpunäiteid, kuidas menüü kerge vaevaga pisut põnevamaks muuta.

Fotod: Maria Ader Bailey

Või ürtidega

2 pakki võid

meresoola

vabalt valitud maitseaineid

värskeid söödavaid lilli/suvetaimi

Meetod

Pese ja haki maitsetaimed. Sega soovitud vürtsid, meresool ja kuivad maitsetaimed toasooja võiga. Pildil olevale võile lisasin punast jänesekapsast, piparmünti, meresoola, mitmesuguseid minivõrseid, za’atar’i maitseainesegu ja kaunistuseks tšillit.

Modelleeri või soovitud vormi ja pane enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.

Parim salat

oliiviõli

1 tops Kreeka jogurtit

1–2 küüslauguküünt

purustatud vürtsköömnet

sidrunimahla

värskelt marineeritud kurke

pistaatsiapähkleid

seedermänniseemneid

seesamiseemneid

soola

vürtsisegu ras el hanout, suitsutatud paprikat, musta pipart, tšillit

peale raputamiseks näiteks piparmünti, minivõrseid või seda, mis turul kõige ilusam tundub

Meetod

Sega kausis kokku jogurt, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja maitseained. 

Lase segul natuke külmikus seista. Vala taldrikule sorts oliiviõli, lisa jogurtisegu ja aseta sinna peale hakitud värske marineeritud kurk.

Lisa eri seemneid ja pähkleid. Lõpuks raputa peale näiteks vürtsisegu ras el hanout, musta pipart ja värsket rohelist piparmünti.

Maria Aderi nimeline toidustuudio pakub disainilahendusi, installatsioone ja toidukujundust nii era- kui ka ettevõtete üritustele. Rohkem toidudisainiinspiratsiooni vaata aadressilt mariaader.com.

Maria Ader Bailey on multidistsiplinaarne kunstnik, kes on omandanud hariduse vabade kunstide erialal, kuid viimastel aastatel on ta keskendunud toiduinstallatsioonidele ehk mittetraditsioonilistele söömiskogemustele. Tema huvi on olnud hägustada piire skulptuuri, maali, nüüdisaegse disaini ja toidu vahel.