Seekord palusime aktivisti ankeeti täita kliimastreikijal Henri Holtsmeieril.

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Esimene mälestus keskkonnaaktivisti rollis on Eesti esimene kliimastreik. Sel üritusel sai minust keskkonnaaktivist.

Praegune eesmärk aktivistina on õppida loodust sügavamalt tundma taastava põllumajanduse kaudu.

Suurim saavutus aktivistina on ehk Fridays For Future Eesti püsimajäämine läbi aastate. Tunnen, et olen sellesse oma panuse andnud.

Keskkonnaaktivistina tunnen puudust kliimastreikidel istumisest ja sellega kaasnevatest aruteludest.

Keskkonnaministrina keelustaksin põllumajanduses enamiku herbitsiide ja pestitsiide.

Eeskuju keskkonnaaktivistina: mind inspireerib rootsi talunik Richard Perkins. Tema südikus, järjekindlus ja kaine mõtlemine äratab aukartust.

Punane joon aktivistina on vägivald. Nii füüsiline kui ka vaimne. Kindlasti elan oma illusioonides, aga ma ei saaks tunda end rahulikult pimedas kellegi vara lõhkudes.

Minu igapäevane roheline error on praegu olude sunnil asjaolu, et ma ei sorteeri prügi.

Läbipõlemise vältimiseks katsun elus tasakaalu hoida. Matkan, tantsin ja vahepeal lihtsalt olen. Elus on vaja ka lihtsaid asju, millest rõõmu tunda.

Keskkonnasoovitus: dokumentaalfilm „Zeitgeist: Moving Forward” avab jultunult tänapäevase kultuuri tagamaid (jõukuse illusioonid, individualism, materialismi propaganda) ja pakub välja holistilise alternatiivi. Kohustuslik vaatamine igaühele, kes on küsinud endalt vähemalt korra, miks ma küll seda asja osta tahan, ja kes huvitub sellest, kui sügavale ulatub jäneseurg. Film on saadaval vabalevis. Ole valmis oma mõttemaailma kokkuvarisemiseks!