Kuidas maitseb filmikunst? Elektriteater avab Toidukino
Lugemisaeg 1 minTartu Elektriteatri suvehooaja juhatab sisse 4.–6. juunil toimuv gastronoomiat ning filmikunsti ühendav Toidukino.
Elektriteatri kinosaal muutub omanäoliseks restoraniks, kus saab kinotoolide asemel võtta istet linadega kaetud laudade ääres ning ühes filmi vaatamisega nautida teosest inspireeritud kolmekäigulist õhtusööki.
Esimesena tuleb näitamisele Wes Andersoni uusim film, teravmeelne animafilm „Koerte saar”, kus üks poiss läheb otsima koertesaarelt oma parimat sõpra otsima. Kuna filmi tegevus leiab aset Jaapanis, on toidumenüü sel õhtul Aasia maitsetest tulvil.
Teisena linastub Toidukinos käesoleval aastal parima filmi Oscarile kandideerinud Paul Thomas Andersoni mängufilm „Nähtamatu niit”, mille peaosas teeb oma viimase filmirolli meisterlik Daniel Day-Lewis. „Nähtamatu niit” jutustab loo õmblejast, kelle elu muutub kardinaalselt, kui ta kohtub noore, kuid väga teotahtelise naisega, kellest saab õmbleja muusa ja armuke. Õhtusöögimenüü on inspireeritud filmist ja Inglise köögi parimatest paladest ning sealt ei puudu peekon, munad ega šokolaadikook.
Toidukinole paneb punkti dokumentaalfilm „Alberti leiutamine”, mis portreteerib tippkokka Albert Adriàt. Film jälgib Alberti loomeprotsessi ning siseheitlusi nelja aasta jooksul, mil ta Barcelonas järjest uusi restorane avades end taasleiutab. „Alberti leiutamise” juurde pakutakse Hispaania toidukunstist ning maailma tipptaseme gastronoomiast inspireeritud vahemerelist menüüd.
Loe Toidukino kohta Elektriteatri kodulehelt.