No Stress 2021. aastavahetuse retseptid
Lugemisaeg 2 minOlgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele kombeks!
Kook „Red Velvet”
115 g võid
3 spl kakaod (magustamata)
2 muna
2 tl vaniljeekstrakti
2 tl punast toiduvärvi (looduslikku)
320 g nisujahu
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
240 ml keefirit või buttermilk’i ehk täispiima väikse sidrunimahlaga (nii et tekiks tükid)
2 muna
300 g suhkrut
1 tl äädikat
Või vähema stressi nimel osta juba valmis „Red Velvet” koogipulbrit ;)
Toorjuustukreem:
2 pakki Philadelphia toorjuustu
50 g toasooja võid
natuke sidrunimahla
natuke vaniljeekstrakti
maitse järgi tuhksuhkrut
Meetod:
Sega kõik koogimaterjal kokku, viimasena lisa jahu ja toiduvärv. Kui kõik mikserdatud, siis jaga koogimaterjal kahte eelnevalt võitatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 min. Lase jahtuda!
Järgmisena mikserda kokku toorjuustukreemi koostisosad.
Viimasena kaunista kook kreemi ja näiteks šokolaadipärlitega.
Ceviche
600 g värsket siiafileed
1 tšillikaun
2 dl värsket koriandrit
umbes 7-8 laimi
soola
pipart
võib ka lisada:
küüslauku ja punast sibulat (maitse järgi)
Meetod:
Lõika kala tükkideks ja lisa kalale tükeldatud koriander, tšilli, laimimahl, sool ja pipar.
Marinaad peaks olema tehtud nii, et kõik kalatükid on laimimahlaga kaetud.
Pane marinaadis kala külmkappi ja söö 2 tunni pärast.
Pildil kasutasin kaunistamiseks söödavat hõbedat.