Pole sobivamat aega oma kokandusoskuste lihvimiseks kui praegu, mil igaühel tuleb kodustest oludest parim välja pigistada. Niisiis õpetab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio algajaid kodukokkasid sel korral saia küpsetama.

Fotod: Maria Ader Studio

Sai

3 1/2 tl kuivpärmi

2 sl suhkrut

1 sl soola

5 muna

115 ml oliiviõli + natuke vormi õlitamiseks

1040g jahu

seesamiseemneid/lilli

Meetod: 

1. Sega suures kausis omavahel 415 ml käesoe vesi, kuivpärm, suhkur ja sool.

2. Lisa 4 muna, jahu ja oliiviõli. Sega korralikult läbi (kasuta mikserit kui on). Lisa vett või jahu kui vaja.

3. Vala tainas jahuga määritud pinnale ja sõtku ühtlaseks palliks. 

4. Pese kauss puhtaks, määri õliga kokku ja pane jahune pall kaussi. Tõmba kausile kile peale ja pane sooja kohta kerkima. Tunnikese pärast sõtku tainas madalamaks ja lase veel pool tundi kerkida.

5. Jaga tainas kuueks pallikeseks ja venita pallid pikkadeks ribadeks. Seo ribad omavahel loominguliselt kokku.

6. Löö viimane muna kaussi ja sega. Pintselda sai munaga, läikivama tulemuse saavutamiseks kaks korda.

6. Kaunista seesamiseemnetega.

5. Pane sai küpsetuspaberile ja ahju 190 kraadi juures, kuskil 30neks minutiks küpsema (keskmisel restil).