Värske ja kerglane suvegurmee
Lugemisaeg 2 minSuvi on aeg, kui liigsed jõupingutused on ilmselgelt liiast, ja seega on sobilik toituda küll lihtsalt, aga siiski aristokraatlikult. Oluline on märgata peenemaid maitsenüansse ja käia pillavalt ümber maitsetaimedega, mida on nüüd peenral ja turul laialt saada. Maria Aderi toidudisainistuudio jagab näpunäiteid, kuidas menüü kerge vaevaga pisut põnevamaks muuta.
Või ürtidega
2 pakki võid
meresoola
vabalt valitud maitseaineid
värskeid söödavaid lilli/suvetaimi
Meetod
Pese ja haki maitsetaimed. Sega soovitud vürtsid, meresool ja kuivad maitsetaimed toasooja võiga. Pildil olevale võile lisasin punast jänesekapsast, piparmünti, meresoola, mitmesuguseid minivõrseid, za’atar’i maitseainesegu ja kaunistuseks tšillit.
Modelleeri või soovitud vormi ja pane enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.
Parim salat
oliiviõli
1 tops Kreeka jogurtit
1–2 küüslauguküünt
purustatud vürtsköömnet
sidrunimahla
värskelt marineeritud kurke
pistaatsiapähkleid
seedermänniseemneid
seesamiseemneid
soola
vürtsisegu ras el hanout, suitsutatud paprikat, musta pipart, tšillit
peale raputamiseks näiteks piparmünti, minivõrseid või seda, mis turul kõige ilusam tundub
Meetod
Sega kausis kokku jogurt, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja maitseained.
Lase segul natuke külmikus seista. Vala taldrikule sorts oliiviõli, lisa jogurtisegu ja aseta sinna peale hakitud värske marineeritud kurk.
Lisa eri seemneid ja pähkleid. Lõpuks raputa peale näiteks vürtsisegu ras el hanout, musta pipart ja värsket rohelist piparmünti.
Maria Aderi nimeline toidustuudio pakub disainilahendusi, installatsioone ja toidukujundust nii era- kui ka ettevõtete üritustele. Rohkem toidudisainiinspiratsiooni vaata aadressilt mariaader.com.
Maria Ader Bailey on multidistsiplinaarne kunstnik, kes on omandanud hariduse vabade kunstide erialal, kuid viimastel aastatel on ta keskendunud toiduinstallatsioonidele ehk mittetraditsioonilistele söömiskogemustele. Tema huvi on olnud hägustada piire skulptuuri, maali, nüüdisaegse disaini ja toidu vahel.